Kaivelin kaappien kätköistä vanhoja neuletöitäni, kaikkia en löytänyt, mutta jotain sentään. Muistot tulvivat mieleen jokaisen työn myötä. Tässä ne mitä löysin.

Ensinnäkin tämä keltainen puuvillalangasta neulottu lapsen pusero, ehkä noin 1-1,5 v kokoa. Tähän kuuluu myös shortsit joissa tasku ja siinä punainen ruusukuviointi. Harmi kun en noita shortseja löytänyt tähän hätään, lisään kuvan joskus myöhemmin, jos sen löydän. Tämän kokonaisuuden neuloin jo vauvakuuumeisena, kun en edes odottanut vielä esikoistani, Matiasta. Ehkä vähän tyttömäinen, mutta hyvin toimi pojallakin. Paidan kauluksesta tuli vähän reilu. Varsinkin kun meidän poika on rakenteeltaan todella kapea ja hoikka. Shortsit olivat kovassa käytössä vähän hienompina "kaupunkishortseina".

1363797.jpg

Matiasta odottaessani neuloin tämmöisen n. 60cm villapökät talvihaalarin alle. Lanka taisi olla joku Bambiino.. Samaan syssyyn neuloin violetin hupparin, jota en tähän hätään kuvaan enää löytänyt.  Vielä kun saisi joskus näihin housuihin täytettä...

1363775.jpg

Tässä iki-ihana vaunupeitto, jonka neuloin myös odotusaikana. Tuollainen hento oranssi sopi ruskeisiin vaunuihin tosi hyvin. Kevyt peitto, autossakin toimi torkkupeittona. Tämä oli kyllä ihan ehdoton suosikkini. Lankamerkkiä en muista. Ostin langan alun perin sitä varten, että neulon itselleni kesäisen topin, mutta parempaan käyttöön tuli kyllä näin. Langassa oli osittain pellavaa, ja se teki siitä miellyttävän tuntuista.

1363791.jpg

Meillä kestoiltiin. Alussa harsoilla ja villahousuilla, tässä muutamia hahtuvalangasta neulottuja villavaippahousuja, käytössä kulahtaneita kyllä, mutta varmaankin ihan toimivia vielä. Kun vauva oli liikkuvaisempi, niin vaihdettiin vähän erilaisiin kestoihin.

1363793.jpg

Novitan Tennessee langasta muistaakseni syntyi seuraava neulepusero. Vähän merimieshenkinen. Matias on syvästi inhonnut aina kaikkia neulepuseroita, myös tätä, vaikka onkin viileämpi kuin oikea villapusero, tuollainen kesäneule. Vähälle käytölle siis jäi, mutta jospa joskus pääsisi vielä käyttöön. Samaan sarjaan kuului myös pipo. Se kyllä kelpasi kesähelteillä, kun oli mukavan viileä.

1363780.jpg

1363787.jpg

Ajattelin vielä ottaa kuvan kaulaliinasta jonka kudoin itselleni muutama vuosi sitten. Ruskean talvitakin seuraksi tällainen Novitan (?) Tango-langasta kudottu "karvaliina". Toisessa kuvassa varsinkin näkee miltä liina näyttää. Aivan ihanan pehmeä ja ylellisen tuntuinen. Jostain syystä muilla väreillä ei tullu vastaavaa liinaa, vai muuttuiko langan koostumus jossain vaiheessa? Neuloin nimittäin lahjaksi vastaavan violettisena, eikä siitä tullut tuommoista ihanaa "turkiksentuntuista".

1363800.jpg

1363805.jpg